USA er millimeter fra afgrunden

Søndagens forsøg på at blive enige om en budgetaftale og forhindre et skrækscenarie for den amerikanske økonomi er afsluttet uden konkrete resultater.

Forhandlingerne i Senatet genoptages mandag formiddag lokal tid.

- Der er fortsat betydelig afstand mellem de to sider, konstaterer Harry Reid, Demokraternes flertalsleder i Senatet.

En time før parterne havde håbet at kunne præsentere et udspil til en aftale, meddelte senatslederne for Demokraterne og Republikanerne, at de var ude af stand til at nå et kompromis, der sætter en stopper for automatiske skattestigninger fra årsskiftet.

Ud over striben af skatteforhøjelser er der også lagt op til store offentlige besparelser i 2013. Samlet ventes det at suge cirka 600 milliarder ud af økonomien.

Eksperter har sagt, at det vil være så voldsom en omgang for den amerikanske økonomi, at USA risikerer at havne i en økonomisk "afgrund".

For at undgå det prøver præsident Barack Obama og Kongressen derfor at finde alternative måder at øge statens indtægter på.

Blandt stridspunkterne er skat på de allerstørste indtægter.

Lykkes det at blive enige om en aftale mandag skal den godkendes i begge Kongressens kamre før midnat. Senatet samles igen klokken 11 mandag lokal tid (17 dansk tid).

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip