USA evakuerer ambassaden i Kairo

»Udenrigsministeriet har beordret ikke-akutte amerikanske embedsfolk og familiemedlemmers afrejse fra Egypten som følge af de igangværende politiske og sociale uroligheder,« fremgår det af USAs opdaterede rejsevejledning til landet.

Den amerikanske ambassade i Egypten er ved flere lejligheder blevet angrebet af demonstranter, og ambassaden har siden onsdag været lukket som en sikkerhedsforanstaltning. Det er usandsynligt, at ambassaden genåbner før tidligst søndag, skriver AFP.

Af rejsevejledningen fremgår, at der her og nu ikke er planer om at evakuere amerikanske statsborgere via særligt chartrede fly.

»Ønsker du at forlade Egypten, skal du arrangere det og tage af sted hurtigst muligt,« fremgår det af vejledningen, hvori især kvinder også advares om den stigende grad af seksuel vold i landet.

En amerikansk statsborger mistede fredag livet i Alexandria, da han blev stukket i brystet. Amerikaneren, en ung mand, skulle angiveligt have brugt kameraet på sin mobiltelefon nær et kontor, der tilhører Mohamed Morsis parti, Det Muslimske Broderskab, da det blev angrebet af vrede demonstranter.

BNB

 

Dagens Gossip