USA forlænger ambassadelukninger

I en erklæring fra USAs udenrigsministerium hedder det, at forlængelsen sker på baggrund af »forsigtighed« og »af frygt for sikkerheden«.

De 19 lukkede ambassader omfatter 15 af de, der var lukket søndag, samt fire nye i Rwanda, Madagaskar, Burundi og Mauritius. Imens genåbner USAs ambassader i Afghanistan, Algeriet, Bangladesh, Mauretanien, Irak og Israel.

»Dette er ikke en indikation af nye trusler, men blot en indikation af vores forpligtelse til at udvise forsigtighed og tage de nødvendige skridt mod at beskytte vores medarbejdere, herunder lokale medarbejder og besøgende på vores faciliteter,« udtaler Jen Psaki, talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium, ifølge AFP.

Søndag kaldte formanden for Kongressens efterretningsudvalg, Michael McCaul, de verserende trusler for »de mest konkrete og troværdige trusler, jeg længe har set, måske siden 9/11 (terrorangrebet 11. september 2001 mod USA, red.)«.

Lørdag udsendte den internationale politiorganisation Interpol en global terroradvarsel, eftersom den mistænker al-Qaeda for at stå bag den seneste tids fangeflugter fra fængsler i Irak, Libyen og Pakistan, der betyder, at »hundredvis af terrorister og andre kriminelle« er på fri fod.

Også Storbritannien, der sammen med Tyskland og Frankrig holdt ambassader midlertidigt lukket søndag, forlænger ifølge nyhedsbureauet Reuters lukningen af sin ambassade i Yemen med to dage.

 

Dagens Gossip