USA håber stadig på international koalition

Det britiske nej får dog ikke amerikanerne til at opgive deres målsætninger. Til AFP siger forsvarsminister Chuck Hagel, at man fortsat arbejder på at skabe en international koalition, der kan slå til mod Assad-regimet.

»Vi forsøger forsat på at samle en international koalition, der vil handle i fællesskab,« siger forsvarsministeren, der dog ikke vil komme nærmere ind på, hvilke lande koalitionen eventuelt skal bestå af.

Chuck Hagel understreger - præcis som en talskvinde for præsident Obama tidligere har gjort - at USA forsat betegner Storbritannien som en vigtig allieret i kampen for at få bremset blodsudgydelserne i Syrien, ligesom man fra amerikansk side respekterer resultatet af parlamentets afstemning.

»Enhver nation har ansvar for at træffe sine egne beslutninger. Vi konsulterer fortsat med briterne, præcis som vi gør med vores andre allierede. Det inkluderer konsultationer om, hvordan vi sammen kan reagere på kemiske angreb i Syrien,« siger forsvarsministeren ifølge AFP.

Han vil ikke kommentere, hvordan det syriske regime eventuelt kan afværge et vestligt angreb,

»Jeg er ikke blevet informeret om, at Assad-regimet skulle have skiftet holdninger på noget område. Jeg forholder mig til de realiteter, vi kender. Jeg vil ikke forholde mig til hypotetiske situationer,« siger Chuck Hagel.

 

Dagens Gossip