USA kalder russiske missiler til Syrien for »meget uheldigt«

Krydsermissilerne, der er særdeles effektive mod fjendtlige krigsskibe, kan således være med til at forlænge konflikten i det borgerkrigshærgede land, hvor oprørere og præsident Assads regeringsstyrker i mere end to år har udkæmpet blodige kampe, påpeger en højtstående amerikansk general.

»Det er som minimum en meget uheldig beslutning, som vil styrke regimet og forlænge lidelserne, så det er dårlig timing og meget uheldigt, siger stabschef og general i den amerikanske hær Martin Dempsey ifølge Reuters.

Det kom frem tidligere fredag, at Rusland er i gang med at forsyne det syriske regime med avancerede krydsermissiler beregnet på at ramme krigsskibe.

Ifølge avisen New York Times er missilerne udstyret med den seneste radarteknik, der gør dem betydeligt mere effektive end foregående modeller. De udgør dermed en større risiko for krigsskibe i en mulig flådeblokade af syriske havne.

Ifølge avisen er der tale om de knap syv meter lange Yakhont-missiler med en rækkevidde på godt 300 kilometer.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, afviste tidligere fredag, at Rusland overtræder internationale love og fremhæver, at leveringerne er led i en ordre, der blev indgået i 2007, hvoraf de første missiler blev leveret i 2011.

Lavrov sagde fredag ifølge BBC, at »han ikke forstår, hvorfor medierne forsøger at gøre en sensation ud af det«, og at hans land ikke har forsøgt at skjule leverancerne.

 

Dagens Gossip