USA lader flere amerikanere rejse til Cuba

Mange amerikanske borgere kan for fremtiden frit rejse til Cuba, hvis der er et uddannelsesmæssigt, religiøst, handelsmæssigt eller lignende formål.

Det er indeholdt i den række lempelser af den økonomiske blokade, som USA har opretholdt over for Cuba i mere end 50 år.

- Dagens meddelelse bringer os et skridt nærmere til at erstatte en forældet politik, som ikke fungerede, og i stedet indføre et regelsæt, der hjælper med til at fremme politisk og økonomisk frihed for det cubanske folk, siger økonomiminister Jacob Lew.

De mange lempelser kommer til at gælde for amerikanske firmaer inden for telekommunikation, byggeri og finansielle tjenester.

Præsident Barack Obama meddelte for få uger siden overraskende, at den økonomiske blokade er en uddateret politik, og at han vil normalisere forholdet til Cuba.

Blandt de lempelser, som handelsministeriet har foretaget, er amerikanske borgeres ret til at tage til Cuba uden at søge om myndighedernes tilladelse, hvis de falder inden for 12 forskellige rejsekategorier.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip