USA leverer tungt artilleri til Libanons hær

USA leverede søndag våben og anden militærstøtte til Libanons hær for mere end 25 millioner dollar, svarende til 163 millioner kroner.

Det militære bidrag, som også inkluderer tungt artilleri, skal blandt andet bruges til at bekæmpe militante grupper, som adskillige gange er kommet i kamp med libanesiske sikkerhedsstyrker ved landets grænse til Syrien.

USA's ambassadør i den libanesiske hovedstad, Beirut, siger, at våbnene skal anvendes til at "bekæmpe truslen fra terrorister og ekstremister fra Syrien".

- Vi kæmper mod den samme fjende, så vores støtte til jer har været hurtig og kontinuerlig, sagde ambassadør David Hale ved et arrangement i Beirut for at markere våbenleverancen.

Blandt de grupper, som den libanesiske hær kæmper mod i grænseområderne, er militante med tilknytning til Islamisk Stat og Nusra Fronten, der har tilknytning til terrornetværket al-Qaeda.

Libanon er den femtestørste modtager af amerikansk militærhjælp, siger ambassadør Hale.

Sidste år modtog det lille mellemøstlige land militærstøtte for mere end 100 millioner dollar fra USA.

I november indgik Frankrig og Libanon en aftale - med betydelig økonomisk hjælp fra Saudi-Arabien - om, at Frankrig leverer våben og udstyr, herunder helikoptere, for tre milliarder dollar til Libanons hær.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip