USA offentliggør første bunke e-mails fra Clinton

Det amerikanske udenrigsministerium har fredag offentliggjort et uddrag af den tidligere udenrigsminister Hillary Clintons e-mails.

Der spekuleres i USA flittigt i, om sagen kan koste Hillary Clinton chancen for at blive landets næste præsident. Hun er demokraternes favorit til posten.

Den del af korrespondancen, som alle nu kan se og læse, omhandler et angreb i 2012 på USA's diplomatiske repræsentation i Benghazi i det østlige Libyen.

I begyndelsen af marts brød Clinton sin tavshed efter stigende kritik af, at hun i tiden som minister brugte sin private e-mail-konto.

Clinton har for længst erkendt, at hun dermed begik en klar fejl.

Hun har understreget, at hun på intet tidspunkt, mens hun var udenrigsminister, brugte sin private mail til at sende hemmeligstemplet materiale.

Det største troværdighedsproblem for toppolitikeren kan imidlertid vise sig at blive, at hun har slettet meget af den diplomatiske korrespondance fra sin private postbakke.

Den demokratiske toppolitiker sagde i marts, at hun ville bede udenrigsministeriet om at offentliggøre den elektroniske korrespondance.

Det var et udvalg, der gransker angrebet i Libyen i september 2012, som bad om at se korrespondancen.

Angrebet i 2012 kostede den amerikanske ambassadør i Libyen og tre andre livet.

Ifølge ministeriet er der fredag offentliggjort 296 af Clintons e-mails. Flere vil følge, hedder det ifølge udenrigsministeriet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip