USA reagerer på nordkoreansk krigstrussel

Det Hvide Hus i USA tager Nordkoreas seneste krigstrusler mod Sydkorea seriøst, og amerikanerne følger nøje udviklingen på den koreanske halvø.

Sådan lyder reaktionen fra Det Nationale Sikkerhedsråd (NSC) i Washington efter den seneste retoriske buldren fra styret i Pyongyang.

- Vi har set meldingerne om en ny og ukonstruktiv udtalelse fra Nordkorea, siger Caitlin Hayden, talskvinde for NSC.

- Vi tager disse trusler alvorligt og bevarer fortsat en tæt kontakt til vores allierede i Sydkorea, tilføjer hun.

Nordkorea sagde tidligere lørdag lokal tid, at landet nu er i en "krigstilstand" med Sydkorea.

Det sker, selvom de to Koreaer teknisk set stadig er i krig med hinanden, da Koreakrigen endte med en våbenhvile og ikke en fredsaftale i 1953.

Sydkorea tager dog ikke Nordkoreas skarpe retorik så alvorligt.

- Det her er egentlig ikke en ny trussel - blot en del af en serie af provokerende trusler, lyder det fra Sydkoreas regering, som påpeger, at der ikke er registreret øget troppeaktivitet langs grænsen mellem de to lande.

Truslen er den seneste i en række fra det nordkoreanske diktatur, som er modstander af det militære samarbejde mellem Sydkorea og USA.

De fleste iagttagere vurderer, at det vil forblive en retorisk kamp snarere end en egentlig krig. Men situationen er nu blevet så ustabil, at det mindste fejltrin kan eskalere hurtigt.

- Når de (Nordkorea, red.) allerede har erklæret våbenhvileaftalen ugyldig, så tror jeg ikke, at en krigserklæring er banebrydende, lyder det fra Gordon Flake, Korea-ekspert og administrerende direktør for Mansfield Foundation i Washington.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip