USA sender klar advarsel til al-Assad

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, kommer nu med en "stærk advarsel" til præsident Bashar al-Assads regime i Syrien og gør det klart, at anvendelse af kemiske våben ikke vil blive accepteret.

- Her går grænsen for USA, siger Clinton, som gentager, at Assad-regimets handlinger mod den syriske befolkning har været tragiske.

- Jeg vil ikke udpensle, hvordan vi vil handle i tilfælde af, at Assad-regimet gør brug af kemiske våben mod dens egen befolkning, men det er tilstrækkeligt at sige, at vi helt sikkert vil handle, hvis det skulle ske, siger hun.

- Der er ingen tvivl om, at der er en skillelinje mellem de rædsler, som Assad-regimet allerede har påført den syriske befolkning og så give sig til at bruge kemiske våben, hvilket vil blive fordømt international, understreger Clinton uden at uddybe, hvordan USA vil reagere.

Advarslen fra det amerikanske udenrigsministerium kommer, samtidig med at avisen New York Times rapporterer, at europæiske regeringer også har advaret Syrien, da der i de seneste dage er blevet flyttet rundt på kemiske våben i Syrien.

- Aktiviteterne tyder på, at kemiske våben muligvis forberedes til brug, siger en amerikansk embedsmand.

Den britisk baserede organisation Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at der indtil nu er dræbt over 41.000 mennesker i Syrien - deriblandt tusindvis af kvinder og børn.

Den folkelige opstand mod Assad begyndte i marts 2011.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip