USA-soldat i Taliban-udveksling anklages som desertør

En talsmand for USA's hær afviser en rapport om, at Bowe Bergdahl, sergent i den amerikanske hær, kan vente at blive anklaget for at desertere.

Bergdahl forsvandt i 2009 fra sin base i Afghanistan, men i fjor dukkede han op, da amerikanerne lavede en fangeudveksling med Taliban-militsen.

Tv-stationen NBC rapporterede tidligere tirsdag, at han nu ventes anklaget for at være deserteret, da han forsvandt i 2009.

Men det afviser talsmanden, generalmajor Ronald Lewis. Han siger, at presserapporter om sagen "tydeligvis er forkerte".

Talsmanden siger videre, at der ikke er truffet nogle beslutning eller foretaget nogle handlinger i forbindelse med undersøgelsen af sergent Bergdahl.

Tv-stationen citerer ellers højtstående forsvarsembedsmænd for at sige, at anklageskriftet ligger klar inden for nogle uger.

Ifølge oplysningerne vil anklagen sige, at Bergdahl forlod sin post i juni 2009 for at slippe for farlig eller vigtig tjeneste, og det er grunden til tiltalen om desertering.

Bergdahl blev angiveligt taget til fange af terrornetværket Haqqani i Pakistan.

Han blev løsladt i maj 2014 til gengæld for fem talibanere, der blev tilbageholdt på den amerikanske fangebase i Guantanamo.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip