USA tilbyder Danmark hjælp med at undersøge attentater

USA fordømmer søndag de dødbringende angreb i København i weekenden samtidig med, at amerikanerne langede ud mod alle former for intolerance, heriblandt anti-semitisme.

Regeringen i Washington "fordømmer terrorangrebet, der fandt sted i løbet af weekenden i København," siger det amerikanske udenrigsministeriums talskvinde Jen Psaki i en erklæring.

- Vores dybeste kondolencer går til de dræbte ofres familier, og vores tanker er hos de politifolk, der blev såret ved terrorangrebene. USA har tilbudt Danmark hjælp til at undersøge de dødbringende episoder, siger Jen Psaki.

- Folket i USA står sammen med det danske folk og alle andre, der forsvarer den universelle ret til ytringsfrihed og modstand mod anti-semitisme og intolerance i alle dets former, tilføjer Psaki.

Angrebene på kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København har lighedspunkter med det, der skete i januar i Paris, da bevæbnede mænd angreb og dræbte 12 personer på det satiriske franske magasin, Charlie Hebdo.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip