USA udskyder missiltest - vil ikke provokere Nordkorea

07/04/2013 05:20

BNB

Nyheder
Det sker for at undgå »enhver misforståelse eller fejlantagelse«, fastslår en højtstående amerikansk embedsmand over for Rueters. »Dette er den logiske, fornuftige og ansvarlige fremgangsmåde,« siger den unavngivne embedsmand, Ifølge nyhedsbureauet AFP har forsvarsminister Chuck Hagel besluttet, at missiltesten skal udskydes til næste måned. Beslutningen blev angiveligt truffet fredag. Testen havde ingen relation til de militære øvelser, som sydkoreanerne og USA har gennemført i fællesskab, og som har vakt Nordkoreas vrede og eskaleret den verserende konflikt. Det kommunistiske styre i Pyongyang har truet amerikanerne med, at det kan nå amerikanske mål med langtrækkende atomraketter, og samtidig har militæret gjort det klart, at det er bemyndiget til at udføre et »nådesløst angreb« på USA. Hvad angår avefjenden i Syd, har Nordkorea oplyst Sydkorea om, at der krigstilstand mellem de to lande. Det har blandt andet fået Nordkorea til at blokere grænsen til industriområdet Kaesong, som ligger på nordkoreansk territorium.

Mest læste i dag

Det sker for at undgå »enhver misforståelse eller fejlantagelse«, fastslår en højtstående amerikansk embedsmand over for Rueters.

»Dette er den logiske, fornuftige og ansvarlige fremgangsmåde,« siger den unavngivne embedsmand,

Ifølge nyhedsbureauet AFP har forsvarsminister Chuck Hagel besluttet, at missiltesten skal udskydes til næste måned. Beslutningen blev angiveligt truffet fredag.

Testen havde ingen relation til de militære øvelser, som sydkoreanerne og USA har gennemført i fællesskab, og som har vakt Nordkoreas vrede og eskaleret den verserende konflikt.

Det kommunistiske styre i Pyongyang har truet amerikanerne med, at det kan nå amerikanske mål med langtrækkende atomraketter, og samtidig har militæret gjort det klart, at det er bemyndiget til at udføre et »nådesløst angreb« på USA.

Hvad angår avefjenden i Syd, har Nordkorea oplyst Sydkorea om, at der krigstilstand mellem de to lande. Det har blandt andet fået Nordkorea til at blokere grænsen til industriområdet Kaesong, som ligger på nordkoreansk territorium.