USA udvider ambassade-lukninger

USA har valgt at forlænge lukningen af størstedelen af de ambassader og konsulater, der var lukket søndag.

Forlængelsen af de amerikanske ambassadelukninger til den 10. august skyldes ikke nye trusler, men "forsigtighed" og "frygt for sikkerheden".

Ifølge USA udenrigsministerium åbner enkelte på mandag.

- Dette er ikke en indikation af et nyt trusselsbillede.

- Men en indikation af vores forpligtelse til at udvise forsigtighed og tage de nødvendige skridt til at beskytte vores medarbejdere, herunder lokalt ansatte og besøgende, siger USA udenrigsministeriums talskvinde Jen Psaki i en erklæring.

Tidligere har konkrete terrortrusler fået det amerikanske udenrigsministerium til at advare mod "mulige fortsatte terrorangreb i særligt Mellemøsten og Nordafrika."

USA's usædvanlige lukning af mindst 22 ambassader i Mellemøsten og Nordafrika søndag skete på baggrund af aflytninger af topfolk inden for al-Qaeda. Sådan lød det fra højtstående amerikanske embedsfolk søndag.

Efterretningerne tyder på et større angreb, og truslen er blandt de mest alvorlige, der er set i de senere år, hedder det.

Efterretningerne minder om dem, der gik forud for 11. september 2001, hvor USA blev angrebet.

Sådan lyder vurderingen fra en amerikansk topgeneral.

- Der er en betydelig trussel, og vi reagerer på det, siger general Martin Dempsey, der er øverstbefalende for det amerikanske militær, til nyhedskanalen ABC.

Ifølge Dempsey er de præcise mål og placeringer ikke kendt, men "hensigten er at angribe vestlige, ikke kun amerikanske interesser".

Tidligere har Storbritannien og Frankrig valgt at lukke ambassader søndag og mandag, mens Danmarks ambassader i Mellemøsten fortsat holder åbent.

Danmarks udenrigsministerium og sikkerhedstjenesten PET har tilkendegivet, at de følger sagen løbende.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip