USA: Vi har dræbt 6000 IS-krigere

Kampen mod militante krigere fra Islamisk Stat skrider fremad.

Således siger flere amerikanske kilder, at den USA-ledede koalition efter måneders bombardementer i Syrien og Irak har taget livet af omtrent 6000 jihadister.

Tallet dukkede første gang op torsdag i et interview med den amerikanske ambassadør i Irak, Stuart Jones, på tv-stationen Al-Arabia.

Siden har amerikanske embedsmænd noget tøvende bekræftet tallet, men samtidig insisteret på, at omfanget af dræbte ikke i sig selv har betydning.

Emnet bringer da også ubehagelige ekkoer fra Vietnam-krigen, hvor amerikanske hærchefer dagligt refererede antallet af dræbte for at formidle krigens fremskridt.

Der foreligger ingen officiel bekræftelse på antallet af døde, ligesom det forbliver uklart, hvor mange civile liv de allieredes luftangreb har kostet.

Ikke desto mindre står det klart, at ethvert tal i lejet omkring 6000 ifølge nyhedsbureauet AFP vil afspejle en forbløffende stor skade på IS.

6000 dræbte svarer nemlig til, at et sted mellem 20 og 30 procent af IS-krigerne, som ifølge CIA menes at udgøre mellem 20.000 og 31.500 personer, er blevet dræbt.

Forsvarsminister og Vietnam-veteran Chuck Hagel advarer dog mod at måle krigens fremskridt på antallet af døde.

- Vi ved, at tusinder af IS-krigere er blevet dræbt, og vi ved, at nogle fra gruppens ledelse har mistet livet, siger Hagel.

- Men jeg var selv i krig, hvor et stort antal mennesker blev dræbt hver dag. Alligevel tabte vi krigen, siger han.

USA's luftangreb begyndte i Irak 8. august og i Syrien 23. september.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip