USA vil fortsat kunne bruge magt over for Syrien

SYRIEN: USA vil opretholde det militære pres mod Syrien, og præsident Bashar al-Assad skal ikke have lov til at forhale udleveringen af sine kemiske våben under henvisning til, at han i løbet af få dage vil underskrive den internationale aftale om forbud mod anvendelse af kemiske våben.

Sådan lyder udmeldingen fra det amerikanske udenrigsministerium torsdag aften.

Reuters skriver, at den amerikanske udenrigsminister John Kerry, der torsdag aften ankom til Genevé, hvor han skal mødes med sin russiske kollega Sergej Lavrov, gav udtryk for, at det kan blive nødvendigt at bruge magt mod Syrien, hvis det diplomatiske bestræbelser omkring præsident Assads kemiske våbenlagre slår fejl.

John Kerry henviste til præsident Obama, der har gjort det klart, »at det kan blive nødvendigt at fjerne Assads mulighed for at benytte disse våben«.

Tidligere torsdag kom det frem, at Syrien er parat til at underskrive den international aftale mod brug af kemiske våben. Samtidig forlød det, at Syrien først en måned efter underskrivelsen vil udlevere informationer om landets kemiske våben.

Torsdag aften blev det også bekræftet fra FN, at Assads regering har afleveret papirer til FN, som skal bane vej for, at landet kan tilslutte sig den internationale aftale om forbud mod brug af kemiske våben, men USAs udenrigsministerium lægger vægt på, at de dokumenter ikke er en erstatning for tiltag, der skal destruere Syriens lager af kemiske våben.

Til gengæld erkender USA, at det bliver en langsommelig proces at fjerne de kemiske våben, men afviser også alle forsøg fra Syrien på at forhale processen, lød det fra udenrigsministeriet.

Modsat siger Sergej Lavrov, at den syriske underskrivelse af forbudsaftalen og udleveringen af de kemiske våben vil gøre et amerikansk angreb unødvendigt.

 

Dagens Gossip