USA vil offentliggøre dokumenter om telefonovervågning

Ifølge The Washington Post er der blandt andet tale om et dokument fra Det Hvide Hus, der pålægger internet- og telefonselskabet Verizon Communications at udlevere oversigter over amerikanske borgeres opkald.

Offentliggørelsen skal give offentligheden mere information om myndighedernes overvågning, ligesom den vil give indblik i oplysninger om domstolen Foreign Intelligence Surveillance Court (FISA), der opererer i al hemmelighed og træffer beslutninger om anmodninger fra myndighederne om overvågning.

Direktøren for efterretningstjenesten National Security Agency (NSA), Keith Alexander, er glad for, at den amerikanske regering nu har afklassificeret dokumenterne, så de kan blive offentliggjort ved en høring i Senatet onsdag.

»Jeg tror, det vil hjælpe med at sætte ord på, hvad vi forsøger at gøre, og hvorfor vi forsøger at gøre det,« siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Edward Snowdens lækage af dokumenter om overvågningen førte sidste måned til politisk tumult og massiv international kritik af USA og landets efterretningstjenester.

Edward Snowden er blevet sigtet i henhold til USAs spionagelov. Siden den 23. juni har han opholdt sig i transitområdet i en russisk lufthavn, mens russiske myndigheder har overvejet, om han skal have lov til at komme ind i landet.

Edward Snowden har søgt om midlertidig asyl i Rusland, mens han leder efter et andet land at rejse til. USAs præsident Barack Obama har dog advaret Rusland mod at give Snowden asyl, og den russiske præsident Vladimir Putin har slået fast, at forholdet til USA vægter højere end Snowden.

FBI har prøvet at hverve Edward Snowdens far til at flyve til Moskva for at overtale sønnen til at vende tilbage til USA. Det mislykkedes, da FBI ikke kunne garantere, at de to kunne komme til at tale sammen, når han kom til Moskva.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip