USA vil sætte økonomisk støtte til Egypten på pause

Patrick Joseph Leahy er formand for den komité i det amerikanske senat, der fører tilsyn med udenlandsk bistand. Komitéen vil efter afsættelsen af Egyptens nu forhenværende præsident Mohamed Morsi genoverveje de mere end 8,6 milliarder kroner, som USA yder i støtte til Egypten, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Egyptens militære ledere siger, at de ingen intentioner eller ønsker har i forhold til at regere, og jeg håber, at de lever op til deres løfte,« lyder det i en udtalelse fra den amerikanske senator.

»I mellemtiden er vores lov klar: Amerikansk støtte stoppes, når en demokratisk valgt regering afsættes ved militærkup,« lyder det fra senatoren.

Hærens øverste leder Abdel Fattah al-Sisi fremlagde onsdag en køreplan for landet efter Mohamed Morsis afsættelse. Af planen fremgår, at præsidenten for den egyptiske forfatningsdomstol bliver ny præsident i Egypten, indtil en ny præsident og et nyt parlament er valgt.

Ifølge Reuters skal præsidenten for forfatningsdomstolen formelt indsættes som præsident torsdag.

Hærens plan indebærer samtidig en revision af landets forfatning og nedsættelsen af en komite, der skal arbejde for national forsoning.

BNB

 

Dagens Gossip