USAs drengespejdere må nu være homoseksuelle

24/05/2013 09:25

BNB

Nyheder
Beslutningen blev en realitet, efter mere end 60 procent af det nationale råd i Boy Scouts of America stemte for at droppe forbuddet, der har været gældende i mere end 100 år. Dog vil man fortsat afvise voksne spejderledere, der er erklærede homoseksuelle. Beslutningen kan ifølge nyhedsbureauet Reuters få stor betydning for bevægelsen, der er stærkt afhængig af kristne grupper, og tiden op til afstemningen i det nationale råd har da også vist, hvordan modstanden mod beslutningen er stor blandt dele af bevægelsen. Et af de store vendepunkter i debatten kom tidligere på året, da mormonkirken, der er den største sponsor af spejdere i USA, erklærede sig som modstander af forbuddet. BNB/Reuters

Mest læste i dag

Beslutningen blev en realitet, efter mere end 60 procent af det nationale råd i Boy Scouts of America stemte for at droppe forbuddet, der har været gældende i mere end 100 år. Dog vil man fortsat afvise voksne spejderledere, der er erklærede homoseksuelle.

Beslutningen kan ifølge nyhedsbureauet Reuters få stor betydning for bevægelsen, der er stærkt afhængig af kristne grupper, og tiden op til afstemningen i det nationale råd har da også vist, hvordan modstanden mod beslutningen er stor blandt dele af bevægelsen.

Et af de store vendepunkter i debatten kom tidligere på året, da mormonkirken, der er den største sponsor af spejdere i USA, erklærede sig som modstander af forbuddet.

BNB/Reuters