Uskøn kamp ender i dansk sejr: Tunesien venter i ottendedelsfinalen

Efter Brasiliens sejr over Montenegro i aften i Madrid bliver Danmarks modstander i ottendedelsfinalen Tunesien, der i sin gruppe har tabt til både Frankrig og Brasilien.

I Sevilla var det i høj grad Jannick Greens fortjeneste, at Danmark i aften kunne trække afgørende fra Makedonien og sikre sin femte sejr i Sevilla. Efter en lige kamp, hvor holdet var bagud 14-15 ved pausen, vinder de indtil videre ubesejrede danske håndboldherrer 33-30 i den sidste puljekamp ved dette VM.

Makedonerne viste fra starten en imponerende og noget overraskende kampgejst. Overraskende fordi de fleste vel nok havde forventet, at Makedonien ville stille sig tilfreds med at slutte på fjerdepladsen og dermed møde Tyskland i ottendedelsfinalen, men Danmark fik heldigvis god makedonsk modstand, og tilskuere og seere kunne bevidne endnu en stemningsfyldt håndboldkamp.

Dog var det en lidt sløj start af alle på banen. Både de danske og makedonske spillere samt dommerne fra Elfensbenskysten lod noget tilbage at ønske på kvalitetsfronten. Makedonerne tog føringen, men Danmark indhentede hver gang makedonerne - især ved hjælp af kontrascoringerne, der var skarpt indstillet og lynhurtigt eksekverede. Halvlegen igennem fulgtes holdene pænt ad med skiftevise småføringer, og Danmark går til pause bagud med 13-14.

Makedonerne fortsatte anden halvleg med samme fight og kom efter ni minutter foran med tre ved stillingen 22-19. Dette som følge af flere danske afbrændere og nogle tvivlsomme udvisninger - generelt en tvivlsom dommerpræstation, der nok ikke placerer de afrikanske dommere forrest i køen til kampene i Barcelona i næste weekend.

Men så satte den danske kontramaskine atter i gear, samtidig med at Jannick Green med en stribe pragtredninger pillede pynten af de makedonske skytter. Kampen ender med den femte danske sejr ud af fem mulige ved VM, og herrerne sætter i morgen kursen mod Zaragoza, hvor Tunesien altså venter søndag aften.

Ottendedelsfinalerne i Danmarks halvdel ser således ud:

Makedonien møder Tyskland
Island møder Frankrig
Rusland møder Brasilien
Danmark møder Tunesien

 

Dagens Gossip