Utilpassede børn opfører sig pænt under lockout

»Vi var opmærksomme på det her, inden lockouten trådte i kraft, fordi man kunne frygte, at det kunne give problemer, hvis nogle børn kom til at kede sig i dagtimerne. Men indtil videre har lockouten ikke gjort nogen forskel,« siger Steen Bach, leder af SSP-samarbejdet i Esbjerg Kommune.

SSP, som står for Socialforvaltning, Skole og Politi, er et kriminalpræventivt samarbejde med fokus på børn og unge under 18 år. Og selv om de unge foreløbigt opfører sig pænt i de kommmuner, som Berlingske Nyhedsbureau har været i kontakt med, kan man godt mærke, at flere af de unge opsøger SSP-konsulenterne i dagtimerne.

»Vi har en åben rådgivning for børn og unge i det centrale Esbjerg, og her kan vi mærke, at der kommer flere unge om eftermiddagen, men det er sådan set det eneste. Vi har ikke mere kriminalitet og hærværk. Men vi er jo også tidligt i lockouten, og det kan ændre sig hurtigt. Derfor er vores folk i lokalområderne også opmærksomme på problemstillingen,« siger Steen Bach.

I Aarhus Kommune har man et stående beredskab, som har fokus på indkøbscenteret Bruuns Galleri, når flere af årets begivenheder som blå mandag eller Aarhus Festuge løber af stablen, og det er endnu ikke kommet i brug i forbindelse med de mange skole-løse børn, lyder det. Beredskabet er et samarbejde mellem kommunen, Bruuns Galleri, DSB og politiet.

I Kolding Kommune har man heller ikke fundet anledning til at iværksætte ekstraordinære tiltag i forbindelse med lockouten.

»Der er jo stort set ikke nogle kriminelle børn tilbage i det her land, så det er jo begrænset, hvor mange vi skal holde øje med. Men hvis der kommer problemer, fordi børn og unge keder sig ekstraordinært under lockouten, så er vi selvfølgelig klar til at gøre noget,« lyder det fra Kim Hansen, udviklingschef i Social- og sundhedsforvaltningen i Kolding Kommune.

 

Dagens Gossip