Utiltalende: Skattesnydere misbruger Røde Kors

Lækken af 2,5 millioner dokumenter fra De Britiske Jomfruøer afslører, at rige investorer i skattelyet i stor stil har navngivet humanitære organisationer som primære støttemodtagere, selv om selskaberne blot er stiftet for at forgylde dem selv, skriver The Times. Et af selskabernes formål var i virkeligheden at genere profit fra ejendomshandler.

De humanitære organisationer oplyser til avisen, at de aldrig er blevet informeret om eksistensen af disse selskaber, og at de aldrig har modtaget penge fra dem.

Ved at navngive humanitære organisationer som modtagere af økonomisk støtte, kan de virkelige ejere undgå at blive undersøgt af skattemyndighederne. Eksperter vurderer over for avisen, at titusindvis af humanitære selskaber stiftet i skattely kontrollerer milliarder af dollar, og målet er at skjule personerne bag. Ingen organisation er blevet misbrugt så meget som Røde Kors.

Paul Hogan, skuespilleren fra Crocodile Dundee-filmene, der undersøges for skattesnyd, placerede 34 millioner dollar i skattely og navngav britiske Røde Kors som støttemodtager. Hogan har indrømmet, at det var fup for »at beskytte mit privatliv«.

»Tricket med at bruge humanitære organisationer er noget, vi ofte opdager,« siger L. Burke Files fra Lubrinco Group, der er et amerikansk finansielt selskab. »Det er humbugselskaber, men de er meget effektive som redskab til hvidvask af penge.«

Margaret Hodge, der står i spidsen for det britiske underhus’ komité for offentlige regnskaber, siger, »at det er ud over enhver fatteevne, at folk gør noget så lavt som på skrømt at sætte humanitære organisationer som modtagere af penge for at unddrage sig skat, skjule identiteter og hvidvaske penge«.

»Vi har brug for at få indsigt i skattelyene for at stoppe det misbrug. Problemet er en komplet mangel på gennemsigtighed,« har hun sagt som et ekko af, hvad der er på dagsordenen på EU-topmødet i morgen: Et opgør med skattelyenes bankhemmelighed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip