Utrolige pokalhelte skal til Las Vegas

Bradford City gjorde det: På Villa Park i Birmingham lykkedes det holdet fra den fjerdebedste liga i engelsk fodbold at fuldende sensationen og sikre sig adgang til Liga Cup-finalen på Wembley i februar.

Aston Villa fra Premier League vandt opgøret 2-1, men det var ikke nok til at indhente Bradfords føring fra det første opgør i semifinalen.

- De vil blive husket for det her i mange år, siger Bradfords manager, Phil Parkinson, om sine spillere, ifølge The Guardian.

Det er første gang nogensinde, at et så lavt placeret hold når frem til en stor finale på Wembley. Modstanderen bliver fundet onsdag aften, når Chelsea møder Michael Laudrups Swansea City.

Hvem det så end bliver, så kommer de op mod en flok Bradford-spillere, som vel sammenlagt tjener det samme om året, som nogle af Chelseas store stjerner henter hjem på et par uger.

Tag nu bare James Hanson. Aftenens helt, da han i anden halvleg udlignede Aston Villas etmålsføring fra første halvleg. For få år siden lagde Hanson varer på hylderne i det lokale supermarked i Bradford.

Hanson er den eneste spiller, som Bradford har betalt en overgangssum for. 7500 pund for at lokke ham væk fra Guiseley. Til sammenligning kostede det Chelsea omkring 50 millioner pund at sikre sig angriberen Fernando Torres.

Ejerne af Bradford belønner spillerne - der indledte deres utrolige pokalridt med at eliminere selveste Arsenal og senere Wigan - med en tur til spillebyen Las Vegas i USA.

Manager Phil Parkinson tror, at hans spillere vil gå over i historiebøgerne sammen med dem, som førte klubben til sejr i FA-Cup finalen i 1911, da Jimmy Speirs scorede sejrsmålet i en omkamp mod Newcastle United på Old Trafford.

- Vi sagde på forhånd til knægtene, at der var en chance for at skrive historie, siger Parkinson, der ser bedriften som den største i sin karriere.

- Der er en lounge i klubhuset til ære for pokalvinderne fra 1911. Om nogle år vil der også være en lounge opkaldt efter denne pokalstime og disse spillere, siger Parkinson.

Bradford har været på en nærmest ustoppelig nedtur siden nedrykningen fra Premier League i 2001. To gange siden er klubben gået i betalingsstandsning.

- Vi har tjent fantastisk indtil nu (i pokalturneringen, red.), men at vi går hele vejen til Wembley, vil holde klubben kørende i et stykke tid, siger Phil Parkinson.

6500 tilhængere havde taget turen til Villa Park for at støtte holdet.

- Jeg kan ikke sætte ord på. Bare lyt til vores fans bag mig. Det siger det hele. At slå tre hold fra Premier League er utroligt. Det er en ufattelig drøm for et hold fra fjerde division at skulle til Wembley, siger anfører Gary Jones.

For Aston Villa er der tale om et nyt lavpunkt i denne sæson. Klubben klarer sig i forvejen under al forventning i Premier League.

- Jeg er smadret, skuffet, såret. Det hele. I ville ikke være i stand til at gengive de ord, der blev sagt i omklædningsrummet, siger manager Paul Lambert til The Guardian.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip