Utroligt: Musik-legetøj fra Titanic spiller igen

Spillegrisen tilhørte Edith Rosenbaum, der i 1912 var med på Titanices jomfrurejse fra Southhampton i England mod New York.

Hun har siden fortalt, at grisen reddede hendes liv og trøstede de bange børn i hendes redningsbåd.

Grisen har ikke sagt et øf i mange ør, men nu har kuratorer på National Maritime Museum i London i England ordnet mekanikken uden at ødelægge det skrøbelige legetøj.

Den er lavet af pap maché, træ og grisehud, og kuratorerne kunen derfor ikke åbne den. I stedet tog de røngenbilelder af grisen, og her fandt de en vej ind i dens mave, skriver Huffington Post.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Edith Rosenbaum, der siden havde skiftet efternavn til Russel, fortalte som 90-årig i 1970, hvordan hun og andre ikke fattede situationens alvor, da Titanic stødte på et isbjerg natten til den 12. april 1912. De lavede snebolde af sne fra bjerget, der var drysset ned på dækket ved sammenstødet.

Da skibet skulle evakueres, nægtede hun at gå ombord i en redningsbord. En af sømændene tog derfor hendes elskede legetøjsgris og smed den ned i en båd.

- Gør, hvad du vil, men jeg redder din 'baby', sagde han, og det lokkede Edith Rosenbaum ombord.

I redningsbåden var der flere bange børn der græd. Hun satte derfor grisens beroligende melodi i gang.

- De stakkels børn var så interesserede, at de fleste af dem holdt op med at græde, fortalte hun.

Grisen er i dag en del af en udstilling på museet i London til minde om Titanic, der den dag i dag ligger på havets bund.

Ud af de 2224 personer ombord blev kun 710 reddet.

Se og hør spillegrisen i videoen herunder.

 

Dagens Gossip