V er klar med flere penge til politiet efter angreb

Regeringen og oppositionen skal sammen vurdere, om der er brug for flere ressourcer til politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) i lyset af terrorangrebene i København med to dræbte ved kulturhuset Krudttønden, synagogen samt fem sårede betjente.

Det siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) søndag forklarede, at regeringen senere vil vurdere, om politiet og PET har behov for flere ressourcer.

- Det er en fælles opgave for folkestyret, som vi skal stå sammen om politisk. Vi skal sikre, at Danmark i morgen er så sikker som nu. Vi må sikre for befolkningen, at terrorfrygten ikke ændrer vore liv og vores sikkerhed, siger Karsten Lauritzen.

Statsministeren taler ikke for døve øren, når det gælder flere midler, påpeger Venstres retsordfører.

- Venstre er i situationen parat til at allokere flere midler til politiet og PET. De har leveret en forbilledlig indsats for at begrænse terrorangrebet, siger Karsten Lauritzen.

Søndag over middag giver politiet en briefing om efterforskningen af det, regeringen opfatter som to terrorangreb, dels mod synagogen, dels mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København.

- Vi har haft den rigtige trusselsvurdering. Desværre viser begivenhederne, at den var korrekt, sagde statsministeren søndag formiddag på et fælles pressemøde med justitsministeren i Statsministeriets spejlsal.

- Der var i går et højt beredskab. Ellers ville begivenhederne have været værre, sagde Thorning.

Lørdag briefede statsministeren partilederne om skyderiet ved Krudttønden i København. Senere søndag møder hun igen partilederne om sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip