V-folketingsmedlem vil snuse i toppolitikeres emails og kalendere

18/05/2013 15:33

BNB

Nyheder
»Undertegnede anmoder hermed om aktindsigt i følgende: Kalenderen for borgmester Ninna Thomsen for årene 2011, 2012 og 2013. Kalenderen for borgerrepræsentationsmedlem Rasmus Jarlov for årene 2011, 2012 og 2013,« skriver Jan E. Jørgensen og anmoder desuden om aktindsigt i: »Samtlige mails og anden korrespondance fra og til Ninna Thomsen omhandlende budgetforhandlinger i forbindelse med budgetlægningen i 2011 og 2012. Samtlige mails og anden korrespondance fra og til Rasmus Jarlov omhandlende budgetforhandlinger i forbindelse med budgetlægningen i 2011 og 2012. Notater, taleudkast og al anden korrespondance udarbejdet af forvaltningen i Københavns Kommune til brug for borgmester Ninna Thomsens deltagelse i budgetlægningen i 2011 og 2012«. Jan E. Jørgensens opførsel får Rasmus Jarlov til at ryste på hovedet. Han mener, anmodningen bunder i, at han og Ninna Thomsen offentligt har kritiseret den ny offentlighedslov, som regeringspartierne, Venstre og Konservative støtter. »Han har intet krav på at se min kalender - hverken efter den nye eller gamle offentlighedslov. Det har heller ingen relevans i forhold til den kritik, som jeg har rejst, og som har gået på, at ministre vil holde rapporter og svar fra deres embedsmænd skjult. Det ligner bare et forsøg på chikane, fordi han er sur over, at vi har kritiseret loven,« siger Rasmus Jarlov og uddyber: »Selv om det kommer til at koste skattekroner at sætte embedsmændene til at konstruere et svar, så skal han nok få, hvad han beder om alligevel. Jeg er bare nødt til at sige, at jeg finder det dybt latterligt og barnagtigt. Muligheden for aktindsigt findes for, at man kan få relevante oplysninger frem. Ikke for at folketingsmedlemmer skal rende rundt og chikanere byrådsmedlemmer, når de ikke bryder sig om kritik af et lovforslag,« siger Rasmus Jarlov. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan E. Jørgensen, der i sin anmodning til Københavns Kommune »imødeser, at dokumenterne tilsendes senest 10 dage fra dato« (17. maj, red.).

Mest læste i dag

»Undertegnede anmoder hermed om aktindsigt i følgende: Kalenderen for borgmester Ninna Thomsen for årene 2011, 2012 og 2013. Kalenderen for borgerrepræsentationsmedlem Rasmus Jarlov for årene 2011, 2012 og 2013,« skriver Jan E. Jørgensen og anmoder desuden om aktindsigt i:

»Samtlige mails og anden korrespondance fra og til Ninna Thomsen omhandlende budgetforhandlinger i forbindelse med budgetlægningen i 2011 og 2012. Samtlige mails og anden korrespondance fra og til Rasmus Jarlov omhandlende budgetforhandlinger i forbindelse med budgetlægningen i 2011 og 2012. Notater, taleudkast og al anden korrespondance udarbejdet af forvaltningen i Københavns Kommune til brug for borgmester Ninna Thomsens deltagelse i budgetlægningen i 2011 og 2012«.

Jan E. Jørgensens opførsel får Rasmus Jarlov til at ryste på hovedet. Han mener, anmodningen bunder i, at han og Ninna Thomsen offentligt har kritiseret den ny offentlighedslov, som regeringspartierne, Venstre og Konservative støtter.

»Han har intet krav på at se min kalender - hverken efter den nye eller gamle offentlighedslov. Det har heller ingen relevans i forhold til den kritik, som jeg har rejst, og som har gået på, at ministre vil holde rapporter og svar fra deres embedsmænd skjult. Det ligner bare et forsøg på chikane, fordi han er sur over, at vi har kritiseret loven,« siger Rasmus Jarlov og uddyber:

»Selv om det kommer til at koste skattekroner at sætte embedsmændene til at konstruere et svar, så skal han nok få, hvad han beder om alligevel. Jeg er bare nødt til at sige, at jeg finder det dybt latterligt og barnagtigt. Muligheden for aktindsigt findes for, at man kan få relevante oplysninger frem. Ikke for at folketingsmedlemmer skal rende rundt og chikanere byrådsmedlemmer, når de ikke bryder sig om kritik af et lovforslag,« siger Rasmus Jarlov.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan E. Jørgensen, der i sin anmodning til Københavns Kommune »imødeser, at dokumenterne tilsendes senest 10 dage fra dato« (17. maj, red.).