V: Jobcentre skal blive i kommunerne

Jobcentre bør blive i kommunerne, som har tættest kontakt til virksomhederne. Derfor skal opgaven med at skaffe job til ledige ikke flyttes tilbage til statens Arbejdsformidling som før 2008

Sådan siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs, som dermed afviser kritik fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) af jobcentrene.

- Det er kommunerne, som har den tætteste kontakt til det lokale og regionale arbejdsmarked. Derfor vil vi fastholde jobcentrene i kommunerne. De er med til at løse en meget væsentlig og vigtig opgave, siger Ulla Tørnæs.

- Vi er ikke tilhængere af, som jeg forstår Mette Frederiksen er det, at flytte opgaven tilbage til en statslig Arbejdsformidling. Kommunerne kender de ledige bedst, siger Ulla Tørnæs.

Mette Frederiksen klandrer de kommunale jobcentre for at "spilde de langtidslediges tid". Hun lover i Politiken "grundlæggende forandringer" i regeringens beskæftigelsesindsats.

Ulla Tørnæs beskylder regeringen for at oversælge akutpakken som løsningen på langtidslediges problemer.

- Intet kunne være mere forkert. Det er simpelt hen forkert at forestille sig, at man finder løsningen med akutpakken, som er lavet omkring et bord i Finansministeriet, siger Ulla Tørnæs.

Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted vil have jobcentre i arbejdstøjet. De skal opsøge virksomhederne for at skaffe job til de ledige. Han er delvis enig i Mette Frederiksens kraftige kritik.

- De skal ud at tale med virksomhederne og finde ud af, hvor de ledige job er. Vi så gerne, at der var en mere direkte henvisning til job til de ledige. De er for lidt opsøgende overfor virksomhederne. Men nogle kommuner er bedre end andre, siger Bent Bøgsted.

Han afviser som Ulla Tørnæs at flytte jobcentre tilbage til en statslig Arbejdsformidling.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip