V kalder transportminister i samråd om Kystbanen

Venstre vil have et fornyet udbud for at sikre et politisk klart defineret serviceniveau, fortæller Venstres medlem af Transportudvalget, Martin Geertsen (V).

»Den nye minister har vist gode takter i forhold til konsekvente udmeldinger i pressen - blandt andet at DSB nu skal betale bod, hvis man ikke har tilstrækkeligt med tog på banen. Men vi - og formodentlig også de stakkels passagerer på Kystbanen - savner stadig en mere langsigtet plan for Kystbanens fremtid,« siger Martin Geertsen.

Venstre vil på et kommende samråd blandt andet afkræve Pia Olsen Dyhr svar på, om DSB Øresund fortsat skal drive Kystbanen, eller om hun tænker på et udbud blandt andre togoperatører.

»I Venstre håber vi på, at transportministeren hurtigst muligt efter et samråd vil indkalde Folketingets partier til drøftelser, så vi kan få lagt en plan for et fornyet udbud på Kystbanen. Der er et udtalt behov for, at vi politisk får opstillet nogle klare krav til fremtidens drift af Kystbanen, for eksempel rettidighed, pladsforhold og antal afgange,« siger Martin Geertsen.

 

Dagens Gossip