V kræver mere handling end ord

Indpakningen er fin, men indholdet lader meget tilbage at ønske.

Det skudsmål giver Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) anden nytårstale.

- Retorisk er det en fin tale. Den er velskrevet, men indholdsmæssigt er der meget, meget lidt konkret. Det er mest fra oliekrisen i 1970'erne, men meget lidt lederskab og meget få anvisninger af, hvad der skal ske i årene fremover, siger Ellen Trane Nørby.

- Talen kunne være holdt af hvilken som helst statsminister. Intet viser, hvad Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt vil gøre for at føre Danmark sikkert gennem krisen.

Der er ikke nyt, at Thorning taler for løntilbageholdenhed og offentlig smalhans, mener Ellen Trane Nørby.

- Løntilbageholdenhed og ansvarlighed havde (Venstres formand) Lars Løkke Rasmussen med i sin store landsmødetale i efteråret. Det kan vi alle være enige om. I Thornings tale er der intet forslag til, hvordan vi får Danmark ud af krisen og skaber job, siger hun.

Thorning lovede i sin nytårstale for et år siden, at regeringens kickstart ville skabe job. Nu erkender hun, at det ikke er sket. Statsministeren burde skitsere, hvordan regeringen vil reformere kontanthjælp og SU, mener Venstres politiske ordfører.

- Som statsminister skal man have lederskab og vise vejen for at skabe tryghed og optimisme i det danske samfund. Talen er mere en analyse af, at krisen har ramt os udefra end et bud på, hvordan vi får Danmark gennem krisen, siger Ellen Trane Nørby.

Danskerne skal stå sammen for at løse krisen, men nogle vil som Venstre give folk frihed til at udleve deres drømme, mener hun.

- Hvordan sikrer hun, at det ikke fortsætter, at mennesker mister deres job, og virksomheder drejer nøglen om, spørger Venstres politiske ordfører.

ritzau/

 

 

Dagens Gossip