V: Lavere skat vil give job

Regeringen har fejlagtigt troet på fremgang efter sin kickstart af dansk økonomi, skønt alle uafhængige økonomer var tvivlende. Der er brug for et økonomisk kursskifte, hvor regeringen laver reformer og sænker skatter.

Sådan siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, om regeringens nye økonomiske redegørelse, der viser med 0,4 procent minusvækst i år og 1,2 procent økonomisk vækst i 2013.

- De laver en finanslov for 2012, som brandbeskatter danskerne med fem milliarder kroner. De tror, at der nok alligevel vil være økonomisk vækst i Danmark. Virkeligheden er en anden. Nu forventer de flere ledige, siger Peter Christensen.

- Regeringen fører politik efter, at de håber, at det går godt. Når det så ikke går godt, kalder det "træls". De burde i stedet reflektere over, hvilken virkelighed Danmark står i. Vi har behov for at gøre noget for at skabe arbejdspladser, siger han.

Venstre vil gennemføre flere reformer for at skaffe penge til at sænke skatterne.

- Så ansætter danske virksomheder flere og investerer deres store opsparing i at skabe flere job, mener Peter Christensen.

- Der er behov for en politisk kursændring. Nu har man lige lavet en rød finanslov med Enhedslisten, hvor man troede, at det hele ville være bedre i 2013. Skønt regeringen har taget fejl, har de ikke tænkt sig at lave noget om, siger Venstres finansordfører.

Han frygter ikke, at statskassen udhules ved at sænke skatterne. Vejen frem er at holde igen på det offentlige udgifter samt lave flere reformer, som regeringen har foreslået, men ikke gennemført, mener Peter Christensen.

- Regeringen øger skat på arbejde med 2,4 milliarder kroner. Den fjerner afgift på fedt, men finansierer det ikke ved at holde igen, men sætter marginalskatten op, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip