V: Möger afviste problemer med ejendomsvurderinger

»Det er slet ikke godt nok, og Skat skal tage hånd om det her, så borgerne ikke kommer til at betale for meget i skat fremover, ligesom at de borgere, der har betalt for meget, bør få en kompensation af Skat. Loven skal administreres efter bogens bogstaver og ikke efter det, der er mest hensigtsmæssigt for Skat, og »todo-listen« på ledelsesgangene hos Skat bliver jo ikke mindre, som tiden går og slet ikke, når man kommer dybere ned i sagerne,« siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V), som ikke vil kommentere på, hvorvidt tidligere skatteministre i Venstre har ladet stå til, sådan som Socialdemokraternes Thomas Jensen (S) udtrykker det.

»Der er ingen tvivl om, at det er en sag, der har sit udgangspunkt i vores regeringstid, men jeg bliver nødt til at understrege, at vi jo netop havde fokus på at få afskaffet ejendomsvurderingerne, fordi vi stod vagt om skattestoppet. Vi ønskede ikke et tungt system med ejendomsvurdering, når ejendomsværdiskatten var låst, og den bold må regeringen da meget gerne gribe nu, hvor vi kan se, at systemet ikke fungerer. Men man kan jo ikke undgå at få den tanke, at regeringen ikke har lyst til at afskaffe vurderingerne, fordi den har et ønske om at kunne øge boligskatten,« siger V-ordføreren.

Han tilføjer, at den nuværende regering så sent som i 2012 sagde, at »alt så fint ud i forhold til ejendomsvurderingerne«.

»Da vurderingerne for 2011 kom i marts 2012, var det tydeligt, at tallene var meget forskellige fra de priser, som ejendommen blev handlet til. Derfor rejste jeg problematikken over for daværende skatteminister Thor Möger (S), men han svarede, at alt så fint ud, og at der ikke var grund til bekymring.«

 

Dagens Gossip