V og DF: Giv psykologhjælp til alle sexofre

Sex-misbrugte børn, der får senfølger som voksne, skal have al den hjælp, de har brug for.

Det mener Venstre og Dansk Folkeparti, der nu kræver, at regeringen afskaffer det maksimum, der i dag er på gratis psykologhjælp.

- Det bør være en naturlig ting, at børn og voksne får den nødvendige hjælp efter sexovergreb, siger Eyvind Vesselbo, socialordfører for Venstre.

Han vil tage sagen op med ministeren efter sommerferien.

11 gratis timer til at bearbejde barndommens traumer er, hvad voksne med senfølger maksimalt kan få i dag, og det er altså for lidt ifølge V-ordføreren.

- Der skal være langt mere hjælp at hente. Og hjælpen skal være en soleklar rettighed, så ingen skal slås med sundhedssystemet. Hvis man ved, at man kan få gratis hjælp, så går folk forhåbentligt også tidligere til psykolog end i dag, siger Eyvind Vesselbo.

Kravet kommer efter, at Avisen.dk har bragt en artikel om, at voksne med senfølger efter seksuelle krænkelser i barndommen har mere end svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Faktisk er kun fire ud af 10 i job, når de er i alderen 38-47 år.

20 procent er førtidspensionister, mens 16 procent er arbejdsløse.

Dansk Folkeparti vil også have fjernet loftet på gratis psykologhjælp. Desuden mener partiet, at kendskabet til, hvordan ofre for sexmisbrug har det, skal udbredes.

Mange lider nemlig af posttraumatisk stress (PTSD). Det samme syndrom, som en del soldater får, når de vender hjem fra krig.

- Først og fremmest skal ofrene have langt bedre psykologhjælp. Og så skal de, der lider af PTSD have det nemmere i socialsystemet. Alt for ofte afvises sexofre med PTSD af socialrådgiverne, siger Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

Socialdemokraternes socialordfører vil ikke udelukke, at der kan findes en løsning på problemet.

- Vi er med på at diskutere det nuværende loft på 11 timers gratis psykologhjælp, siger Maja Panduro.

/ritzau/

 

Dagens Gossip