V-ordfører: Asylforældre skal tage ansvar for deres børn

Venstre har fået kritik fra flere sider for partiets asyludspil, som blandt andet går ud på at sænke startydelsen markant for dem, der får asyl i Danmark.

Red Barnet har eksempelvis kritiseret udspillet for at skabe flere fattige børn i Danmark, fordi flygtningefamilier skal leve for langt færre penge, end de får nu.

Men sådan behøver det ikke gå, hvis forældrene er integrationsvillige, siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen.

- Man starter på en SU-lignende ydelse, og så lægger vi et incitament ind i integrationsydelsen.

- I takt med, at man består prøver i dansk og danske samfundsforhold, har haft arbejde i et halvt års tid og har deltaget i foreningslivet, kan man gradvist og klip for klip optjene ret til mere kontanthjælp, siger Geertsen.

På den måde kan familier, der er villige til at indgå i det danske samfund, øge deres rådighedsbeløb, siger ordføreren.

- Vi mener, at forældrene har ansvar for at integrere deres børn. Men vi synes ikke, at der er nogen speciel integrationsmotor i at give en flygtningefamilie med tre børn 10.000 kroner mere om måneden, som regeringen har gjort.

- Vi vil meget hellere bruge kontanthjælpen til at hjælpe integrationen på vej på den her måde, siger han.

Martin Geertsen pointerer desuden, at Venstres nye asyludspil også opererer med et forsørgertillæg ligesom den starthjælp, der blev indført under den tidligere borgerlige regering.

Og så fremhæver han, at integrationsydelsen er forbeholdt de flygtninge, der har fået asyl og som er klar til at tage et job.

- Der vil være nogle flygtninge, der er så traumatiserede, at de er syge, og der er muligvis også nogle, der er fysisk handicappede eller lignende. Men de skal have nogle helt andre ydelser end kontanthjælp, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip