V-politiker sår tvivl om våben i privaten for Hjemmeværn

Giver det mening i år 2015, at medlemmer af Hjemmeværnet har våben i deres hjem?

Det spørgsmål vil Venstre gerne have undersøgt, efter det er kommet frem, at det var et stjålet våben fra Hjemmeværnet, der blev brugt ved lørdagens skudattentat ved Krudttønden i København.

Det siger medlem af Forsvarsudvalget Jakob Engel-Schmidt (V) til Ritzau.

- Jeg mener, at vi bør overveje, om tiden er til, at Hjemmeværnet stadigvæk skal have våben udleveret privat. Det gav god mening i koldkrigsårene, hvor Danmark levede i en trussel fra østbloklandene med Sovjet som mulig invasionsmagt.

- Om det giver mening i 2015, hvor forsvarets primære engagement foregår langt fra hjemlige kyster, det er et rimeligt spørgsmål at stille. Det bør vi meget nøje overveje nu, siger Jakob Engel-Schmidt.

Set i lyset af weekendens begivenhederne hælder Engel-Schmidt til et nej.

- Jeg har svært ved at se de gode argumenter for fortsat at have våben liggende ude i privaten. Men det er vigtigt, at man får foretaget en grundig analyse, før man foretager en beslutning, siger han.

Også Enhedslisten vil have kigget på Hjemmeværnets behov for at have våben.

Et folketingssvar til Forsvarsudvalget viser, at antallet af bortkomne våben er faldende. Det forekommer dog stadig en håndfuld gange årligt, at forsvaret - herunder Hjemmeværnet - får stjålet våben og ammunition.

Derfor skal procedurerne for våbenopbevaring også gennemgås, siger Jakob Engel-Schmidt.

Procedurerne skal også gælde for de mange danskere, der går på jagt og har dobbeltsikrede våbenskabe derhjemme.

Hjemmeværnet siger selv onsdag aften, at procedurerne for opbevaring af våben i privaten blandt hjemmeværnsfolk skal evalueres hurtigst muligt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip