V: Regeringens udkantspakke er for lidt og for sent

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har været for uambitiøs og for langsom til at komme med en udkantspakke, som skal give både borgere og virksomheder i yder- og landkommunerne bedre rammer.

Kritikken kommer fra Venstres næstformand, Kristian Jensen, efter at statsministeren i Berlingske tirsdag fremlægger en række initiativer til at få gang i provinsen.

- Vækstinitiativerne er simpelthen for lidt og kommer for sent. Virksomhederne er presset, landdistrikterne har oplevet en fraflytning, og alt det, som regeringen nu stiller i udsigt, kan ikke nås på denne side af sommerferien. Det er fugle på taget, siger han til Ritzau.

Helle Thorning-Schmidt lægger i de i alt 50 "store og små" initiativer op til lettere adgang til bredbånd, en lempeligere planlov, forbedringer i den offentlige trafik og nemmere adgang til såkaldt crowdfunding for iværksættere.

Kristian Jensen er dog ikke imponeret.

- Nogle initiativer har jeg ikke noget imod. Sagen er bare, at det er så små initiativer, hun peger på, at det reelt ikke gør en forskel, siger han.

Spørgsmål: Men kan man ikke sige, at nogle vækstinitiativer for yderområder er bedre end slet ingen?

- Jo, men meget større initiativer er også bedre end små initiativer, og sådan kan man blive ved. Det er ikke nok at ændre en smule på planloven, når den gennemgående står i vejen for at skabe vækst, siger Kristian Jensen.

Næstformanden peger i stedet på, at der skal laves en helt ny planlov.

Derudover vil Venstre, hvis partiet kommer til magten efter valget, lave en strategi for at flytte statslige arbejdspladser fra de store byer ud til yderkommunerne og indføre skatte- og afgiftslettelser.

Ifølge statsministeren er der med de 50 initiativer ikke tale om en decideret vækstpakke.

Hun er også knap for ord, når det kommer til at beskrive den samlede volumen af tiltagene, pakkens finansiering, antallet af nye arbejdspladser eller samtlige 50 punkters indhold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip