V: Socialminister må hjælpe handicappede børn

Lovgivingen skal have et serviceeftersyn, efter det er kommet frem, at flere kommuner overhører professionelle anbefalinger og henviser handicappede børn til behandling eller hjælpemidler, der kan være skadelige for dem.

- Nu vil jeg tage fat på socialministeren og bede hende om at kigge på, om der skal ændringer til i lovgivninger og i vejledningerne, så kommunen ikke udleverer en voksenkørestol til en syvårig pige, siger handicapordfører Hans Andersen (V) til Newspaq.

Han henviser til et af eksemplerne fra en satspuljeundersøgelse i Region Hovedstaden, som nævner en syvårig handicappet pige, der måtte nøjes med en voksenkørestol fra kommunen - trods protester fra forældre og sundhedspersonale.

Og nu må socialministeren svare på, om der ikke er noget galt med lovgivningen, lyder det fra Venstre. Men kommunerne må også vende blikket indad, siger Hans Andersen (V).

- Vi skal ikke afvente lovgivning. Kommunerne skal bare i gang i morgen med at samarbejde på det her område. Det synes jeg, de skal, og det forventer jeg også de gør, siger han.

Handicapordfører hos Dansk Folkeparti, Karina Adsbøl, kalder sagen problematisk.

- Det er dybt problematisk, at handicappede ender i ingenmandsland, fordi sundhedslovgivningen og sociallovgivningen ikke spiller sammen. Det har jeg allerede rejst både over for socialministeren og sundhedsministeren, siger hun til Newspaq.

Hos Enhedslisten ser man kritikken af kommunerne som et resultat af, at man var lidt for hurtig den gang man lavede kommunalreformen tilbage i 2007. Stine Brix kalder situationen meget uheldig.

- Man har simpelthen ikke tænkt igennem, om kommunerne var i stand til at løfte det her område. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi får kigget på, om opgaven er placeret rigtigt i dag, siger Stine Brix, handicapordfører i Enhedslisten.

Det var ikke muligt at få en reaktion fra Kommunernes Landsforening.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip