V-top brugte privat mail i skattesag

11/04/2013 01:30

BNB

Nyheder
Den handlede om muligheden for at bringe Thorning-Kinnocks sag for Skatterådet og blev 7. juli 2010 kl. 17.57 sendt til Troels Lund Poulsens private hotmail, viser skattesagskommissionens dokumenter. Han havde ellers på det tidspunkt både en ministermail og en folketingsmail. E-mailen står i kontrast til Venstre-politikernes forklaringer i kommissionen om, at de på ingen måde beskæftigede sig med skatte-sagen eller interesserede sig for den. Og brugen af en privat e-mail åbner mulighed for, at man bevidst forsøgte at unddrage sig offentlighedens opmærksomhed, lyder vurderingen.»Mailudvekslingen viser, at man har fulgt sagen tæt. Det svækker den tidligere skatteministers forklaring. Det er ikke ulovligt at anvende private e-mailkonti, men normalt kommunikerer man via officielle mails, når det handler om noget professionelt,« siger Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet.Professor i forvaltningsret Carsten Henrichsen, Københavns Universitet, vurderer, at det juridisk er legitimt, at en politisk ordfører sender personlige mails til en minister.»Men det er selvfølgelig et valg, og den politiske ordfører har her valgt at kommunikere på en måde, som unddrager offentligheden muligheden for at få indsigt i, hvad der foregår,« siger Henrichsen med reference til, at man ikke kan søge aktindsigt i private e-mailkonti.Detaljerne om e-mailen kommer, efter at flere embedsmænd, blandt andet den hjemsendte departementschef Peter Loft, har sået alvorlig tvivl om, hvorvidt Venstre-politikerne har talt sandt for kommissionen.Troels Lund Poulsen og Peter Christensen ønsker ikke at kommentere denne artikel.

Mest læste i dag

Den handlede om muligheden for at bringe Thorning-Kinnocks sag for Skatterådet og blev 7. juli 2010 kl. 17.57 sendt til Troels Lund Poulsens private hotmail, viser skattesagskommissionens dokumenter. Han havde ellers på det tidspunkt både en ministermail og en folketingsmail. E-mailen står i kontrast til Venstre-politikernes forklaringer i kommissionen om, at de på ingen måde beskæftigede sig med skatte-sagen eller interesserede sig for den. Og brugen af en privat e-mail åbner mulighed for, at man bevidst forsøgte at unddrage sig offentlighedens opmærksomhed, lyder vurderingen.

»Mailudvekslingen viser, at man har fulgt sagen tæt. Det svækker den tidligere skatteministers forklaring. Det er ikke ulovligt at anvende private e-mailkonti, men normalt kommunikerer man via officielle mails, når det handler om noget professionelt,« siger Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet.

Professor i forvaltningsret Carsten Henrichsen, Københavns Universitet, vurderer, at det juridisk er legitimt, at en politisk ordfører sender personlige mails til en minister.

»Men det er selvfølgelig et valg, og den politiske ordfører har her valgt at kommunikere på en måde, som unddrager offentligheden muligheden for at få indsigt i, hvad der foregår,« siger Henrichsen med reference til, at man ikke kan søge aktindsigt i private e-mailkonti.

Detaljerne om e-mailen kommer, efter at flere embedsmænd, blandt andet den hjemsendte departementschef Peter Loft, har sået alvorlig tvivl om, hvorvidt Venstre-politikerne har talt sandt for kommissionen.

Troels Lund Poulsen og Peter Christensen ønsker ikke at kommentere denne artikel.