V villig til at se på forslag om asylansøger-stop

»Nu skal vi se forslaget i sin fulde længde, men én ting, der selvfølgelig altid gælder, er, at vi skal følge de internationale konventioner og de internationale aftaler og regler, som vi selv har skrevet under på,« siger hun.

Umiddelbart tror Inger Støjberg ikke, at forslaget lever op til de internationale konventioner, men samtidig ønsker hun ikke at afvise det, før hun har set det i sin fulde længde.

»Så må vi tage den derfra,« siger hun.

»Men jeg er fuldstændig enig med Dansk Folkeparti i, at der skal gøres noget på det her område. Regeringen har i den grad ført en løsagtig udlændingepolitik, og det gælder altså også, når det handler om asylansøgere,« tilføjer hun.

Dansk Folkeparti vil på partiets sommergruppemøde mandag fremlægge et forslag, der vil gøre det langt vanskeligere for udlændinge at slå sig ned i Danmark.

Ifølge myndighederne vil omkring 7.000 mennesker søge asyl i Danmark i år, men FN forpligter os kun til at modtage 500 flygtninge.

»Hvis vores forslag bliver gennemført, vil det betyde en kraftig reduktion i indvandringen af arbejdskraft. Og det vil også betyde et fald i antallet af asylansøgere, som kommer til Danmark,« siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), til DR Nyheder.

De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen (R), afviser forslaget og kalder det et »studehandelstilbud«.

 

Dagens Gossip