Våben til Ukraine: Obama træffer beslutning snart

Den amerikanske præsident vil snart træffe en beslutning om, hvorvidt USA vil sende såkaldt "dræbende våben" til det østlige Ukraine.

Det siger USA's udenrigsminister, John Kerry, på et pressemøde i Kijev torsdag.

Kerry gentager dog i samme åndedrag, at amerikanerne foretrækker en diplomatisk løsning på konflikten i Ukraine, hvor omkring 5500 personer er meldt dræbt siden sidste forår.

Bolden ligger ifølge Kerry hos Rusland og landets præsident Vladimir Putin.

- Præsident Putin kan træffe de valg, som kan sætte punktum for denne krig, siger Kerry.

USA støtter den fredsplan, som den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, ventes at præsentere for Putin fredag.

Merkel og Hollande er torsdag i Kijev.

Amerikanerne har de seneste uger talt om og overvejet mulighed for at sende tunge våben til Ukraine som reaktion på, at kampene mellem de ukrainske sikkerhedsstyrker og prorussiske separatister er taget til i regionerne Donetsk og Lugansk.

Parterne blev enige om en fredsplan i september, men den våbenhvile er krænket adskillige gange siden, og efter nytår er det hele tilsyneladende brudt sammen.

Mange mennesker drives i disse dage på flugt i en by nord for regionshovedstaden Donetsk, hvor prorussiske separatister har kontrol over et jernbaneknudepunkt, som de ukrainske sikkerhedsstyrker forsøger at generobre under blodige kampe.

USA beskylder russerne for i vid udstrækning at stå bag separatisterne med både våben og soldater.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip