Våd nytårsaften: Her bliver raketvejret bedst

Regnen vil sandsynligvis sile ned ad vinduerne på Amalienborg og blæsten rykke i gardernes pelshuer, når dronning Margrethe i aften tager hul på sin nytårstale.

Og når nytårsaften kulminerer seks timer senere, vil der fortsat være nedbør over det meste af landet.

Kun i Nordjylland og den nordvestlige del af Jylland får raketterne måske mulighed for at stige til vejrs mod en tør himmel.

- Det bliver en ganske lun aften med temperaturer på mellem fem og otte grader. Men det kommer man ikke til at lægge så meget mærke til, fordi vinden vil være frisk til hård, siger Bill Vejdegren, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

En stor del af danskerne vågner op til regnvejr mandag morgen. Og bortset fra nogle timer i løbet af formiddagen og eftermiddagen med en pause i bygerne, så bliver det mere og mere vådt, efterhånden som året rinder ud.

- Her til morgen er det allerede begyndt at regne i over halvdelen af landet. Det skyldes en varmfront, der trækker op over landet fra sydvest. Den passerer hurtigt i løbet af formiddagen, og det giver noget opholdsvejr gradvist fra sydvest, siger vagtchefen.

Regnen afløses af skyet vejr, før den næsten skylle melder sin ankomst om eftermiddagen i form af en koldfront fra Nordvestjylland.

- Den fortsætter østover. Så i aften er regnen nok forbi i Nordjylland, mens det sandsynligvis vil regne i resten af landet, siger Bill Vejdegren.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip