Våd og kold weekend i vente

Der er god grund til at finde både regnjakke og vintervanter frem, når februar måned sparkes i gang. Weekenden byder nemlig på flere regnvejrstimer og frostkolde nætter - med enkelte lyspunkter ind imellem.

- Der kommer en front ind over landet fredag, og en overgang kommer der regn til store dele af landet. I den nordlige del af Jylland holder det dog tørt, lyder det fra vagtchef Klaus Larsen hos DMI.

- Det er ikke de store mængder - omkring to til fire millimeter - men i perioder er det vedvarende regn, tilføjer han.

Temperaturerne holder sig i dagtimerne på mellem to og fem grader, men allerede natten til lørdag dykker termometeret i minus.

- Det klarer op nordfra, og det gør, at vi får udbredt nattefrost mange steder. Det bliver ned til omkring frysepunktet ved Østersøen og fire til fem graders frost i den nordlige del af Jylland, fortæller Klaus Larsen.

Lørdag bliver der mulighed for at få sol i ansigtet, da regnvejret forsvinder en kort overgang. Når mørket falder på, dykker temperaturerne endnu engang, og det kan blive ned til syv minusgrader enkelte steder.

- Det er mest inde i landet, hvor vinden falder mere til ro, forklarer vagtchefen.

Også søndag kan danskerne tanke D-vitaminer fra solen fra morgenstunden, men så skifter vejret igen til den mere grå side.

- I løbet af formiddagen bliver det mere skyet vestfra, og sammen med skyerne følger et regnvejr. Det kan også starte med lidt sne og slud, men det går forholdsvis hurtigt over i regn. Det klarer op vestfra i løbet af aftenen og natten, siger Klaus Larsen.

De foreløbige prognoser for den kommende uge viser nogenlunde samme vejr: Regn om dagen, frost om natten og mulighed for enkelte solskinstimer.

- Når vi kommer hen senere på ugen, så kunne der godt være mere sne end regn, men det er stadig noget usikkert. Men man kan bestemt ikke aflyse vinteren, lyder det fra Klaus Larsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip