Vådt, blæsende nytår giver krudtet problemer

Festglade danskere må undvære det gode raketvejr, når klokken runder midnat nytårsaften. Indgangen til det nye år bliver både blæsende og regnfuld - men til gengæld slipper man for frostkolde fingre.

- Allerede mandag morgen kommer der udbredt regn over hele landet, og det kan faktisk vare ved det meste af dagen. Der kommer lidt brud i regnvejret hen over aftenen, men det ser stadig vådt ud, lyder vejrprognosen fra DMI's vagtchef Mogens Rønnebek.

I den nordvestlige del af landet kan skyerne lette en anelse nytårsaften, men chancerne for optimale forhold til 2013-krudtet er små.

- Jeg tror overordnet, at det bliver en våd nytårsaften, siger Mogens Rønnebek.

I takt med at regnvejret trækker ind over landet, følger blæsevejret med. Ved kysterne kan vinden nå kulingstyrke, men temperaturerne er til gengæld lune for årstiden.

Nytårsaftensdag vil termometeret vise omkring fem grader de fleste steder, og om aftenen og natten falder temperaturen blot et par grader.

Selvom vejret langt fra er raketvenligt nytårsaften, så kan danskerne tirsdag nyde helligdagen - eller pleje tømmermændene - i bedre vejr. Der bliver plads til solen, og der kommer kun enkelte byger.

- I forhold til nytårsaftensdag, så er det en pæn tirsdag. Så hvis man skal ud og lufte sig, efter at have siddet inde og kigget på rusk og regn, så bliver det en fin dag til det, siger Mogens Rønnebek.

Resten af denne weekenden byder på nogenlunde samme vejrmenu. Lørdag bliver en grå og diset dag med finregn. Søndag klarer det op flere steder, inden nytårsregnen begynder mandag morgen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip