Vægttab har givet Helenius spillelysten tilbage

Skrevet af admin

19/02/2015

Mest læste i dag

Der er faldet mange pæne ord om Nicklas Helenius’ præstationer i AaB's testkampe, hvor angriberen i perioder har lignet den spiller, der for halvandet år siden blev solgt til Aston Villa.

Den tidligere topscorer havde et noget blegt efterår efter hjemkomsten fra England, men før nordjydernes møde med Club Brugge i Europa League torsdag aften tripper Helenius for at komme i gang.

- Jeg er tæt på at være den gamle Nicklas. Jeg er blevet stærkere mentalt og fysisk og har haft godt af at være med i hele opstarten efter vinterpausen.

- I sommer kom jeg en måned senere i gang end de andre. Det kunne jeg mærke i kroppen, som var for tung og ikke i kampform, fordi jeg stort set havde ligget stille i et år, forklarer Nicklas Helenius.

Den lange angriber får ros for sin bevægelighed i testkampene, hvor det også er blevet til en række scoringer mod meget kompetente modstandere.

Helenius har fået selvtilliden tilbage, og det skyldes ikke mindst, at der kommer mindre cifre frem, når han træder op på badevægten.

- Et helt år, hvor man nærmest ikke spiller kampe, gør noget. Min fedtprocent var ikke, som den skulle være. Jeg havde taget mange kilo på, og det havde jeg ikke lært at spille med.

- I England ville de jo have, at jeg skulle have de ekstra kilo på. Men jeg er ikke en boksspiller. Jeg lever af min bevægelighed.

- Jeg har tabt mig igen, og det har givet mig speed og mere overskud. I efteråret kunne jeg være bevægelig i et kvarter, og så gik der et kvarter, hvor jeg næsten ikke kunne gå, fortæller han.

Torsdag aften får man for første gang mulighed for at se den nye, gamle Helenius i en vigtig kamp, når Club Brugge kommer på besøg i Europa League.

- Vi har gode muligheder. Jeg ser Club Brugge på niveau med Dynamo Kiev. Vi har mødt stærke hold i optakten og gjort det godt. Kan vi finde det niveau igen, så har vi en rigtig god chance, siger Helenius.

Kampen mellem AaB og Club Brugge starter klokken 19.

/ritzau/