Vækstplan DK bevæger sig fremad

20/04/2013 19:50

BNB

Nyheder
»Det går fremad,« sagde en fåmælt skatteminister Holger K. Nielsen (SF) på vej ind til forhandlingerne i Finansministeriet.Dagens møder tog angiveligt udgangspunkt i spørgsmålet om lempelse af en række afgifter og - mest markant - af selskabsskatten, der som et led i vækstpakken skal sættes ned fra 25 til 22 procent. Holger K. Nielsen ser også positivt på forhandlingerne på det område.»Det må vi finde ud af. Det er alt i alt en udmærket vækstpakke, vi sidder og forhandler om,« sagde han.Hen over weekenden vil forhandlingerne også handle om en boligjobordning, grænsehandel og de ekstra midler, der kommer ud af reformerne af SUen og kontanthjælpen, som regeringen landede med opbakning fra alle partier undtagen Enhedslisten torsdag aften.Reformerne frigør henholdsvis 2,2 og 1,2 milliarder kroner. De resterende midler til Vækstplan DK skal finansieres ved at dæmpe en række offentlige udgifter.Tvisten om boligjobordningen går på, om sommerhuse skal inkluderes i ordningen, der giver et fradrag på håndværkerregningen i 2013 og 2014 i forbindelse med renovering af egen bolig. Grænsehandelspakken, som Venstre har bragt til torvs i forhandlingerne, skal mindske handel syd for grænsen ved at sænke en stribe afgifter på de varer, der storsælger i grænsebutikkerne, eksempelvis øl og sodavand.Regeringen har i sit udspil til Vækstplan DK blandt andet foreslået, at den årlige vækst i udgifterne til den offentlige sektor dæmpes fra 0,8 til 0,6 procent frem mod 2020. Dertil kommer en række lavere grønne afgifter og et farvel og tak til en omstridt kørselsafgift på transportkøretøjer.

Mest læste i dag

»Det går fremad,« sagde en fåmælt skatteminister Holger K. Nielsen (SF) på vej ind til forhandlingerne i Finansministeriet.

Dagens møder tog angiveligt udgangspunkt i spørgsmålet om lempelse af en række afgifter og - mest markant - af selskabsskatten, der som et led i vækstpakken skal sættes ned fra 25 til 22 procent. Holger K. Nielsen ser også positivt på forhandlingerne på det område.

»Det må vi finde ud af. Det er alt i alt en udmærket vækstpakke, vi sidder og forhandler om,« sagde han.

Hen over weekenden vil forhandlingerne også handle om en boligjobordning, grænsehandel og de ekstra midler, der kommer ud af reformerne af SUen og kontanthjælpen, som regeringen landede med opbakning fra alle partier undtagen Enhedslisten torsdag aften.

Reformerne frigør henholdsvis 2,2 og 1,2 milliarder kroner. De resterende midler til Vækstplan DK skal finansieres ved at dæmpe en række offentlige udgifter.

Tvisten om boligjobordningen går på, om sommerhuse skal inkluderes i ordningen, der giver et fradrag på håndværkerregningen i 2013 og 2014 i forbindelse med renovering af egen bolig. Grænsehandelspakken, som Venstre har bragt til torvs i forhandlingerne, skal mindske handel syd for grænsen ved at sænke en stribe afgifter på de varer, der storsælger i grænsebutikkerne, eksempelvis øl og sodavand.

Regeringen har i sit udspil til Vækstplan DK blandt andet foreslået, at den årlige vækst i udgifterne til den offentlige sektor dæmpes fra 0,8 til 0,6 procent frem mod 2020. Dertil kommer en række lavere grønne afgifter og et farvel og tak til en omstridt kørselsafgift på transportkøretøjer.