Vælgerne har tabt troen på regeringens jobløfter

Faktisk har tilliden ikke været lavere i de 23 år, hvor valgforskere har målt vælgernes tillid til, om det er socialdemokratisk ledede regeringer eller borgerlige regeringer, der er bedst til at bekæmpe arbejdsløshed.

Ved valget i 2011 mente over halvdelen af vælgerne således, at en socialdemokratisk ledet regering ville være bedre end en borgerlig til at bekæmpe arbejdsløshed. Det mener kun godt hver fjerde i dag, mens flere end hver tredje tror mere på en borgerlig regerings evne til at skabe arbejdspladser, viser målingen ifølge Ugebrevet A4.

Tallene er katastrofale for især Socialdemokraterne, som traditionelt har haft beskæftigelse som en mærkesag og levet højt på vælgernes tillid til, at de kunne skabe job, mener professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet.

Han peger på, at vælgerne kun én gang tidligere har haft så lille tiltro til, at en regering med socialdemokrater i front ville være bedst til at skabe job. Det var i 2007, mens Anders Fogh Rasmussen stod i spidsen for en borgerlig regering på toppen af højkonjunkturen.

»Denne måling gør rigtig, rigtig ondt. Ét er, at en borgerlig regering i en højkonjunktur får vælgerne til at sige, at »den er da ikke så ringe«. Noget andet er, at Socialdemokraterne under en lavkonjunktur ikke kan få vælgerne til at sige, at de trods alt er bedst til at skabe job,« siger Jørgen Goul Andersen til Ugebrevet A4 og tilføjer:

»Tallene afspejler stor skuffelse over den socialdemokratisk ledede regerings manglende evne til at gøre noget ved krisen i almindelighed og arbejdsløsheden i særdeleshed.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip