Vær forberedt på trafikkaos

Hvis man skal ud døren og i skole eller på arbejde mandag morgen, så gælder det om at komme lidt tidligere ud af starthullerne end normalt. Sneen dækker det meste af landet og gør det lidt mere besværligt at komme frem, lyder det fra Vejdirektoratet.

- Det er en rigtig god idé at være ekstra opmærksom og køre i god tid, siger Stine Hansen fra Vejdirektoratets Trafikcenter.

Hun siger, at statsvejene er blevet ryddet for sne i Nordjylland, Østjylland og hele Sjælland, og de bliver fortsat ryddet løbende. Resten af landets veje er blevet saltet.

- Men det kan være svært at følge med, når det bliver ved med at sne. Man skal være særlig opmærksom, hvis man skal ud og køre på de små veje. Det kan godt tage lidt tid at komme frem, siger Stine Hansen.

Bilister skal være ekstra opmærksomme på, at der kan være fygning de steder, hvor der stadig er sne på vejene, tilføjer hun.

Søndag rasede snestormen over hele landet, og dækkede vejene i hvidt. Det betød blandt andet, at Falck og Dansk Autohjælp tilsammen måtte rykke ud og hjælpe 1800 nødstedte bilister.

/ritzau/