Vært på DR2: Thor Möger bliver hængende i SF

Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) offentliggjorde mandag formiddag et opsigtvækkende karriereskifte.

Den 27-årige politiker skal i fremtiden stå i spidsen for et nyt politisk debatprogram på DR2.

- For mig er det meningsfyldt at stille mig i spidsen for et debatprogram, der skal brede den offentlige debat ud, således at flere kan komme til orde, siger Thor Möger Pedersen til Rtitzau.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang.

"Gadens Parlament", som programmet hedder, vil blive sendt flere gange ugentligt og vil tage udgangspunkt i helt almindelige danske borgere.

- For mig er politik ikke kun det, der foregår inde bag Christiansborgs tykke mure. Politik er også diskussion, debat og samtaler, der hvor danskerne mødes.

- Der er masser af taletid til eksperter, politikere, meningsdannere og interesseorganisationer. Det er fint, synes jeg. Men jeg mener også, at alle andres holdninger er vigtige, siger Thor Möger Pedersen.

Han trækker sig samtidig fra dansk toppolitik.

- Jeg er stadig medlem af SF, men nu er jeg bare ikke længere folketingskandidat. Og det kan forklares helt simpelt, for jeg er fået et nyt job, hvor det simpelthen ikke kan lade sig gøre at være folketingskandidat samtidig, siger den kommende tv-vært.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip