Værter får spoleret super-start på afrikansk mesterskab

17/01/2015

Værterne fra Ækvatorialguinea fik i slutminutterne ødelagt en ellers perfekt start på Africa Cup of Nations med 1-1 mod Congo.

Det så længe lovende ud for værterne, der førte med 1-0 helt frem til det 87. minut, hvor Congo fik udlignet.

Emilio Nsue Lopez bragte Ækvatorialguinea i front efter et kvarter, og den farlige Middlesbrough-angriber var tæt på at afgøre affæren 10 minutter før slutfløjt, hvor han fejlagtigt fik annulleret en scoring for offside.

Det udnyttede Congo i slutfasen, hvor Thievy Bifouma lagde bolden mellem benene på værternes målmand til 1-1. Kort forinden havde congoleserne haft et forsøg på stolpen.

Det er blot to måneder siden, at Ækvatorialguinea med kort varsel trådte til som vært, efter at Marokko trak sig af frygt for ebola-smitte.

Ækvatorialguinea fik dermed en ny chance, efter at det vestafrikanske land var blevet smidt ud af kvalifikationsturneringen, fordi man havde benyttet sig af ulovlige spillere.

I samme gruppe vandt Gabon 2-0 over Burkina Faso.

Pierre-Emerick Aubameyang og Malick Evouna scorede målene for Gabon, der fører gruppen.

De forsvarende mestre fra Nigeria har ikke kvalificeret sig til Africa Cup of Nations, der spilles frem til den 8. februar.