Værterne til Det Europæiske Melodi Grand Prix er fundet

Skrevet af admin

04/02/2014

Dagens topnyheder

Værterne til Det Europæiske Melodi Grand Prix er blevet udpeget og vil blive offentliggjort på et pressemøde tirsdag formiddag klokken 11, skriver DR i en pressemeddelelse.

Danmark er vært ved dette års Eurovision Song Contest, efter at den danske sangerinde Emmelie de Forest vandt sidste års finale, der fandt sted i den svenske by Malmø.

Da Danmark sidst var vært ved Eurovision i 2001, var det Natasja Crone og Søren Pilmark, der havde æren, men de fik efterfølgende stor kritik for deres optræden. Blandt andet blev de omtalt som "Tandfeen" og "Dr. Død".

Det anslås, at omkring 170 millioner mennesker vil kigge med, når Det Europæiske Melodi Grand Prix ruller over skærmen. Det er tidligere afsløret, at det bliver den professionelle danser og sceneinstruktør Kenneth Kreutzmann, der skal stå for koreografien til det store show.

Eurovision holdes i B&W-hallerne på Refshaleøen i København fra den 6.-10. maj. Finalen bliver afviklet den 10. maj og de to semifinaler den 6. og 8. maj.

Det danske Melodi Grand Prix finder sted i Odense den 8. marts. Her er det Louise Wolff og Jacob Riising, der skal guide publikum og seere gennem konkurrencen, når det danske bidrag til Eurovision Song Contest skal findes.

/ritzau/