Valg 2013: Dagens valg kan også blive knald eller fald for Lars Løkke

Det mener Karen Jespersen og Ralf Pittelkow i en analyse, som de i dag har skrevet på Den Korte Avis.

Det er selvfølgelg den omfattende bilags- og rejsesag, der tynger den tidligere statsminister og nuværende Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen.

Venstre er dykket i meningsmålingerne, og selv om dagens resultat ikke viser hvordan næste valg til Folketinget vil falde ud, så kan det få konsekvenser for Lars Løkke.

- Får Venstre et stærkt resultat, har Løkke gode muligheder for komme ud af den nuværende krise – hvis rejsesagen ellers er ved at være død.

- Man skal i den forbindelse lige holde sig for øje, at Venstre indtil videre stadig er det største parti, og at blå blok stadig fører i alle andre meningsmålinger end dem, der kommer fra Voxmeter. Får Venstre et nogenlunde pænt resultat, men heller ikke mere, vil det stå helt åbent, hvordan styrkeforholdet udvikler sig i den kommende tid mellem Venstre og Socialdemokraterne, mellem blå og rød blok, skriver Karen Jespersen og Ralf Pittelkow i deres analyse.

- Får Venstre et dårligt kommunevalg, risikerer Løkke at blive fanget ind i den dødsspiral, som er enhver toppolitikers mareridt:

- Det dårlige resultat udløser kritik i egne rækker. Kritikken får masser af medieomtale, og det styrker den almindelige vælgers indtryk af, at der er noget galt med Venstre. Så daler meningsmålingerne igen, der snakkes om lederskifte. Løkke mister autoritet, nye fald i meningsmålingerne og så videre.

- Sikkert er det, at hvis Venstre får et skuffende valgresultat, vil Løkkes problemer blive set som den altafgørende forklaring, også hos partifællerne – uanset om de siger det udadtil eller ej.

- Det vil reelt være svært at finde anden forklaring. Før rejsesagen bragede løs, så alt lyst og lykkeligt ud for det kommunale Venstre.

- Derfor er det knald eller fald for Lars Løkke i dag, mener Karen Jespersen og Ralf Pittelkow i deres analyse i dag. Læs hele analysen på Den Korte Avis her.

 

Dagens Gossip